1- سازمان هوشند:سازمان های هوشمند،مهارت ها و ویژگی های خاصی را جهت ساماندهی و به اشتراک گذاری انواع دانش های بدست آمده در سازمان خود را کسب کرده اند.این سازمان ها با مدیریت دانش و فناوری اطلاعات ،قابلیت انطباق پذیری با محیط متغیر و پویا را بدست آورده و قادرشده اند، عملکردشان را ارتقا دهند.
فناوری اطلاعات تحول ویژه ای در سازمان های سنتی بوجود آورده،به گونه ای که سازمان های جدید اقتصادی و سیاسی و اجتماعی را با دگرگونی ها و چالشهای جدیدی مواجه ساخته است.
کاربرد فناوری اطلاعات در ایجاد مزیت های رقابتی جدید،افزایش خدمات به مشتری و ایجاد انعطاف پذیری در تولید،سطوح جدیدی از پویایی و پیچیدگی در سازمانها را بوجود آورده است.افزایش حجم اطلاعات و ظهور کلان داده ها و ضرورت ارتباط مستمر با متغیرهای پیچیده محیطی، اهمیت پردازش ، تحلیل اطلاعات،مدیریت دانش را بسیار ضروری ساخته است.
مدیریت دانش به مدیران در تحلیل اطلاعات و تصمیم گیری درست وسنجیده کمک می کند.مدیریت دانش در سازمان های مدرن به عنوان اساسی ترین الویت مورد تاکید قرار دارد.
ویژگی های سازمان های هوشمند:
1-تسلط فردی
2-الگوهای ذهنی
3-ماموریت مشترک
4-یادگیری گروهی
5-تفکر سیستمی
2-خانه هوشمند:فناوری خانه هوشمند،وسایل هوشمند موجود در خانه را از طریق اینترنت،تلفن و پیامک به یکدیگر مرتبط نموده و تحت کنترل می سازد.این فناوری،رفاه،آسایش،صرفه جویی در انرژی و بهره وری در عملکرد وسایل را برای ساکنین خانه هوشمند فراهم می سازد.
ویژگی های خانه هوشمند:
1-راحتی و کنترل وسایل خانه با ابزارهایی مانند:گوشی هوشمند،تبلت و پیامک
2-اشتراک گذاری اطلاعات:کنترل سیستم سرمایشی و گرمایشی،اجاق گاز و لامپ های خانه و … از طریق کنترل از راه دور با گوشی هوشمند
3-هوشمندسازی خودکار:زمان بندی سناریوها و برنامه های روزانه از طریق اپلیکیشن خانه هوشمند
4-استفاده از تکنولوژی اینترنت اشیا جهت ارتباط و کنترل اجزای خانه هوشمند
اجزای خانه هوشمند:
1-مرکز هوشمند
2-اپلیکیشن کنترل از راه دور
3-دستگاه های هوشمند(دوربین،قفل های هوشمند،حسگرهای حرارتی،آژیر،زنگ در ویدیودئی و…)
3-شهر هوشمند:
گسترش شهرنشینی و افزایش جمعیت،شهرها را با چالش های جدیدی مواجه ساخته،که روش های سنتی کارایی خود را برای حل این چالش ها از دست داده اند.توسعه فناوری اطلاعات،اینترنت 4Gو5G،تکنولوژی اینترنت اشیاء و سنسورهای الکترونیکی پیشرفته و توسعه زیر ساخت ها،شرایط را برای هوشمندسازی شهرها فراهم نموده است.
سیستم مدیریت شهرهای هوشمند:
فرآیند جمع آوری اطلاعات از شهروندان،دستگاه هاومنابع شهری با استفاده از سنسورهای الکترونیکی،پردازش و تجزیه و تحلیل اطلاعات جهت نظارت و مدیریت سیستمهای حمل ونقل،نیروگاه ها،شبکه های انتقال انرژی،سیستم های آموزشی،کتابخانه ها،بیمارستان ها و سایر سیستمهای هوشمند شهری را سیستم مدیریت هوشمند می گویند.
ویژگی های شهر هوشمند:
1-حکمروایی هوشمند
2-حمل و نقل هوشمند
3-شبکه انتقال انرژی هوشمند
4-اقتصاد هوشمند
5-محیط زندگی هوشمند
6-شهروند هوشمند